Järvien kierros

Reitin varrella vettä voi ihailla korkealta näköalapaikalta, rannoilla kulkevilta poluilta tai pulahtaessa uimaan Vähä-Tiilijärven uimarannalla

Info

7,5km reitti

Kierroksen voi aloittaa Vähä-Tiilijärvenkujalta uimarannalta

Vihreä metsä ja sininen vesi virkistyksen lähteenä

Vesi kuuluu olennaisena osana kulttuurimaisemaamme. Järven rauhallisuus vetää puoleensa ja järvien rannalle on hyvä lähteä virkistäytymään.

Järvien kierros kulkee Hollolassa kolmen Tiilijärven ympäri. Matkaa reitille tulee noin 7,5 kilometriä. Vaihtelevan reitin varrella kuljetaan tasaisia teitä, mutkittelevia metsäpolkuja ja suolla pitkospuita pitkin. Pohjoisessa nousee Tiirismaan rinne, jonka mäet antavat kulkijalle haastetta. Korkeuseroa reitin varrella on noin 50 metriä. Jos Tiirismaan rinteet ovat liian suuri haaste, voi kierroksen pienentää esimerkiksi kahden järven, Keski- ja Vähä-Tiilijärven kierrokseksi. Tämä lenkki toimii myös talvella hyvänä lenkkinä. Kunnossapitoa ei talvella ei kuitenkaan ole, mutta monet matkaajat pitävät reittiä yllä myös lumen laskeuduttua maahan.

Kulkiessa Järvien kierros – reitillä, voi matkan aikana jäädä ihastelemaan järvinäkymiä, suojeltua pähkinäpensaslehtoa tai karua suota niiden monine lajeineen. Penkkejä on sijoitettu nousujen päälle, näköalapaikoille ja järvien rannoille. Tervetuloa nauttimaan luonnosta lähellä palveluja.

Reitti alkaa Vähä-Tiilijärvenkujalta, uimarannan läheisyydestä. Pääkartta löytyy uimarannan vasemmalta puolelta. Vähä-Tiilijärven jälkeen reitti kiertää Keski-Tiilijärven, Iso-Tiilijärven pohjoispuolelta Tiirismaan etelärinteen kautta takaisin. Tiirismaan rinteellä reitti kulkee hetken rinnakkain Tiirismaan kierroksen kanssa. Aika-arvio Järvien kierrokselle on reilut kaksi tuntia. Reitillä kulkemista opastetaan sinisin maalimerkein viittojen lisäksi. Matkan varrelta löytyy tietotauluja, joissa on myös reitin kartta. Levähdyspaikkoja on useita, mutta toistaiseksi lähin tulipaikka löytyy Tiirismaan kierroksen varrella olevalta Martan maja – laavulta. Järvien kierros -reitiltä matkaa laavulle on noin 1,5 kilometriä.

Järvien kierros karttaselitykset