Terveiset Mennään metsään -hankkeesta!

Mennään metsään -hanke päättyy lokakuun lopussa. Nyt on vielä aikaa kertoa uudesta esitteestä, joka kokoaa alueen parhaimpia reittejä yhteen ja maastosta löytyvistä kohdetauluista sekä muistuttaa videoiden ja retkeilyportaalien käytöstä.

Mennään metsään -esite ja näköispainos e-julkaisuna
Uudessa esitteessä esitellään kaikki Mennään metsään -hankkeessa mukana olleet retkeilyreitit lyhyesti. Esitteen mukana seuraa myös karttaliite, joka on helppo napata retkelle mukaan.

Tutustu esitteeseen täällä »

Esite tulee jakoon Matkamessuille 2019 Visit Lahden osastolle. Esitteitä toimitetaan marraskuun alkupuolella myös kuntien käyttöön matkailijoita ja alueen yrityksiä varten.

Tarinoiden äärelle luontoon

Hankkeessa on suunniteltu lähtöpaikkaopasteet reittikarttoineen sekä kohdetauluja reittien varsille maastoon. Tähän kokonaisuuteen on kuulunut alueen reittitietojen, perimätietona kulkeneiden tarinoiden ja kulttuurihistorian näkyväksi tekeminen. Tätä työtä on tehty yhteistyössä kuntien, Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja asiantuntijoiden, paikallisten asukkaiden sekä kyläyhdistysten kanssa.

Tarinoiden tallentaminen, näkyväksi tekeminen ja siirtäminen eteenpäin tukee ja rikastuttaa kulttuuriperinnön vaalimista alueella. Tarinat myös syventävät retkeilijöiden kokemusta ja elämystä alueesta.  Tarinat ovat ainutlaatuisia ja merkityksellisiä, mutta jääneet reiteillä aiemmin pitkälti piiloon. Nyt helposti saatavilla olevan tiedon ja tarinoiden myötä alueen maisema avautuu aivan eri tavalla, saa syvyyttä ja herättää reitit eloon.

Taulut ovat maastossa Kammiovuorella, Juustopolulla ja Tiirismaan kierroksella. Niitä on tulossa ensi keväänä Aurinko-Ilvekselle ja Lapakiston Sammalistonpolulle.

Tarinoiden voimasta hyötyvät matkailijat ja yritykset sekä paikalliset asukkaat. Tehdyn kehitystyön avulla yritykset voivat jatkossa paremmin tuotteistaa omia palveluitaan reittien luontoympäristöä hyödyntäen ja samalla alueen luonto ja kulttuuriperintö avautuvat myös paikallisille asukkaille paremmin.

Aurinko-Ilves I Juustopolku & Valo-Ilves I Tiirismaan kierros I Lapakisto I Päijänne-Ilves I Kammiovuori esittäytyvät videoissa ja retkeilyportaaleissa

Kaikki reitit ovat TOP-reittien joukossa outdooractive- ja outdoorsfinland -portaaleissa Ranking-lukujensa perusteella, joten niiden näkyvyyttä voidaan pitää erittäin hyvänä sekä Suomessa että kansainvälisesti.  Muistathan YouTubesta löytyvät videot sekä outdoorsfinland.com ja outdooractive.com -retkeilyportaalit!