Läh­de lä­hi­luon­toon kes­tä­väs­ti bus­sil­la, pyö­räl­lä tai kä­vel­len

Lahdessa on useita joukkoliikenteen pysäkkejä, joilta pääset suoraan kaupungin kauniisiin luontokohteisiin. Matkusta bussilla tai hyppää Mankeli-kaupunkipyörän selkään – edistät samalla sekä omaa että ympäristön hyvinvointia.

Lahden hienoihin luontokohteisiin, kuten Renkomäen luontopolulle, Ritamäen, Pesäkallion, Viuhan ja Rauhaniemen luonnonsuojelualueille, pääset kätevästi bussilla. Urheilukeskuksen maastot, terveysmetsä, Lanu-puisto ja Lehmusreitti ovat helposti saavutettavissa myös Mankelilla.

Tutustu tarjontaan ja löydä oma suosikkiretkikohteesi: Lue lisää lähiluontokohteista uudesta esitteestämme. 

Hyvinvointia luonnosta

Luonnossa liikkuminen edistää tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä. Pyöräillessäsi tai kävellessäsi kohteeseen voit jo matkalla nauttia ympäröivän luonnon virkistävistä vaikutuksista. Pienikin hetki luonnossa vähentää stressiä ja parantaa mielialaa. Lähde siis matkaan ja koe luonnon rauhoittava voima! Kokeile luontoretken yhdistämistä myös arkimatkoihin. Kevään valoisat illat mahdollistavat luontoretken työpäivän jälkeen. Pyörällä on helppo tulla mutkan kautta kotiin.

Yhdistä kulkutapoja ja koe retkeilyn huolettomuus

Yhdistämällä eri kestävän liikkumisen tapoja voit kokea retkeilyn huolettomuuden ja monipuolisuuden. Suunnittele esimerkiksi pidempi patikointi, joka päättyy eri paikkaan kuin mistä aloitit, ja hyödynnä Mankelia välietapeilla. Bussiin voit ottaa mukaan myös oman maastopyörän ja suunnata Lahden monipuolisille maastopyöräreiteille.

Kesälomakohteita edullisesti koko perheelle

Lasten kanssa luontoretki voi olla unohtumaton kesämuisto. Lahdessa alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi bussilla, ja lastenvaunujen kanssa myös vanhempi liikkuu maksutta. Kävellen ja pyöräillen kuljetut kilometrit ovat edullisia iästä riippumatta. Lapselle bussimatka itsessään on jo elämys, ja samalla hän oppii tärkeitä kestävän liikkumisen taitoja. Terveysmetsässä on kilometrin mittainen esteetön reitti, joka sopii hyvin rattaiden tai erilaisten apuvälineiden kanssa liikkuville.

Teksti: Taru Suutari, Juuso Vähä-Piikkiö ja Katja Ojala

Luontopolun pitkospuut